15 Ekim 2014 Çarşamba

Yumurtalı Taze Fasulye Kızartması


Yaz aylarının en sevdiğim sebzelerinden birisi de taze fasulyedir. Zeytinyağlısını, etlisini, kıymalısını, yumurtalı kavurmasını ve kızartmasını bol bol yaparım.

Bu yumurtalı kızartmasını ise Karadenizli arkadaşlarımdan öğrendim. Öyle pratik ve lezzetli ki fırsat buldukça yapıyorum. Fasulyeleri bazen bir gün önceden haşlıyorum, ertesi akşam iş dönüşü hemencecik kızartıyorum.

Yumurtalı Taze Fasulye Kızartması

Yarım kg taze fasulye
3 yumurta
Mısır unu
Zeytinyağı
Tuz

  • Taze fasulyelerin sadece uç kısımlarını kesip, yıkayıp süzün. Kaynayan tuzlu suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın.
  • Haşlanan fasulyeleri hemen soğuk suyun içine alın, rengi kararmasın. Soğuduktan sonra süzün.
  • Bir tepsi içinde taze fasulyeleri mısır ununa iyice bulayın. Düz tabanlı geniş bir tavaya zeytinyağı gezdirip fasulyeleri sıralayın.
  • Orta hararetli ısıda fasulyeleri kızartın. Bir tabak ya da kapak yardımı ile çevirip diğer yüzünü de kızartın.
  • Derin bir kasede 3 yumurtayı çok az tuz ile çırpın.
  • Her iki yüzü de kızaran fasulyelerin üzerine yumurtayı dökün, yine her iki tarafını çevirerek kızartın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: